Кърджалийската Коледа продължава и след Нова Година

Повече от 20 училище и детски комплекси се включиха в благотворителния базар за Коледа  вчера вечерта в Дома на културата. 

Децата предложиха свои рисунки, фотографии, маски от глина, сурвачки, кулинарни изкушения, сувенири. Всички произведения бяха ръчно изработени от децата и техните близки.

Областният управител на Кърджали Бисер Николов благодари на всички ученици, родители и учители, които се включиха в базара. Те вложиха  старание въображение и труд, за да помогнат на семейства в беда.

Благотворителната кампания продължава и след Коледа и Нова година.  Всеки, който има възможност, може да преведе средства по сметка в лева:

Първа инвестиционна банка – клон Кърджали

Титуляр – ОРТЙ – ВЕЛИК ПРИОРАТ БЪЛГАРИЯ

IBAN – BG05FINV91501216048975

Банков код – FINVBGSF

В края на януари 2014г. областният управител на Кърджали Бисер Николов ще представи извлечението от банковата сметка на пресконференция, за да даде публичен отчет за кампанията.

Със събраните средства ще бъдат подкрепени семействата  на 3-годишния Мехмед и 11-месечния Божидар от община Кърджали, 22-годишния Кирил Къров от община Момчилград и дете със сърдечно заболяване. 

3-годишното дете от кърджалийско село е със заболяване, известно като стъклени кости. 11-месечното момченце е с транплантиран черен дроб. 22-годишният момчилградчанин Кирил Къров е с травма на гръбначния мозък, причинена при  скок от скала като ученик. Искаме да я предпазим детето със сърдечно заболяване от вълнения и няма да съобщим неговото име.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини