Ученици и родители организират коледен базар в Момчилград

Традиционен благотворителен базар организират броени дни преди Коледа ученици от ОУ „Д-р Петър Берон” и техни родители в помощ на деца с увреждания. Инициативата им ще се проведе на 19 и 20 декември във фоайето на учебното заведение. Събраните средства са предназначени за закупуване на вертикализатор за деца с детска церебрална парализа(ДЦП). Уредът ще бъде предоставен на Дневния център за деца с увреждания, посещаван от около 100 деца с различни специфични нужди.

На 20 декември от 11.30 часа методическият кабинет на школото ще събере ученици и родители на коледен концерт. Празничната програма включва съвместни изпълнения на ученици и деца със специални образователни нужди(СОП). По този начин искат да изразят подкрепата си към децата с увреждания.

От ръководството на училището споделиха, че участието на учениците в програмата заедно с техните връстници ще бъде поредна стъпка към преодоляване на различията между децата.

ОУ „Петър Берон” организира коледен базар за трета поредна година. През изминалите две години със събраните пари са подпомогнати деца с онкологични заболявания.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини