Осман Октай: Пасивният протест е по-страшен от публичния

Ако някой си позволява да злорадства, че затихва протеста на младите в България, мисля, че те дълбоко грешат, защото пасивният протест е още по-страшен, отколкото като израз по улиците. Това заяви по Нова ТВ бившият зам.-председател на ДПС Осман Октай.

Повод за изказването му бе отбелязването на шест месеца от началото на протестите срещу правителството на Пламен Орешарски.

Според него през пролетта ще има силно подновяване на протестите в страната, които ще доведат до нови политически промени. 

 Октай коментира и изказването на турския премиер Ердоган по време на предизборна кампания,  според когото части от суверенните територии на редица балкански страни „имат по-различен от общоприетия политически смисъл".

„Силна Тракия означава по-голямо доближаване на Турция до европейските стандарти и развитието на братските отношения на Балканите. Тракия за нас същевременно означава Солун, Гюмюрджина, Ксанти. Тракия значи Делиормана, Кърджали, Вардар...Ако отидем по-назад означава Скопие, Прищина, Призрен , Сараево", гласи точният превод на речта на Ердоган.

Осман Октай заяви, че Турция и Иран не са арабски държави, но и двете имат претенции да представляват ислямския свят като световна позиция.

Източник: http://faktor.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини