ГЕРБ си прави нова патерица – синьото движение „22 септември”

ГЕРБ се оборудва в момента с чисто нов съюзник, разкри „Всеки ден". Преди дни в политическото пространство се появи прясното патриотично движение „22 септември", което се създава според инициаторите от „популярни лица на синята идея". Куп фигури от миналото на СДС, начело с „канарчето" Евгений Михайлов и Едвин Сугарев, влизат в редиците му.

„ГЕРБ в момента е сам и все повече губи позиции. След като Реформаторският блок не ги иска, а президентът Росен Плевнелиев тича по своя партийна писта заедно с олигарха Иво Прокопиев, Бойко Борисов е принуден да търси нови патерици", коментира за „Всеки ден" активист на СДС. В същото време тъкмо Михайлов и Сугарев от доста време защитават тезата, че ГЕРБ е основната сила, около която трябва да се обединява дясното политическо пространство, както и да охглави протестите.

Новата формация „22 септември", взела името на деня на българската независимост, излезе с декларация, че си поставя за цел да работи за конституционно мнозинство с близки по идеи партии и организации. Стремежът им бил свикване на Велико народно събрание за изработване на нова конституция. ГЕРБ пък в момента също работи за нова конституция. Като бившият седесар, екс депутат от СДС и екс конституционен съдия Георги Марков преди дни призна, че готви опорните точки за новия основен закон, като ги е предоставил на ГЕРБ и ги обсъждат.

От новото „22 септември" пък изплува дори и забравената фигура на Георги Боздуганов, известен от ранните години на прехода като „масажиста". Лекарят по образование, но получил прякора си заради работата си в санаториум, беше сред най-приближените навремето на лидера на СДС и премиер Филип Димитров. През 1991 г. Боздуганов му беше съветник по националната сигурност и дори оглави Оръжейната комисия към МС.

Масажистът и другият близък приятел и задкулисен играч в СДС Константин Мишев бяха обвинени, че са предали интересите на страната чрез скандално нашумялата тайна „македонска оръжейна сделка". Косьо Мишев, заедно с Боздуганов и Евгений Михайлов бяха бащите на известния кинжалски кръжец в СДС. Основната дейност на кинжалите беше насочена през 90-те години срещу Иван Костов и превръщането на синия съюз в партия, след като Командира оглави СДС.

Източник: http://www.vsekiden.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини