Хобит: Пущинакът на Смог, The Hobbit: The Desolation of Smaug

Далеч след студените Мистични планини,
В тъмници дълбоки и стари пещери,
Боровете ревяха във височините,
Ветровете стенеха в нощта,
Огънят бе червен и буен,
Дърветата бяха като факли обляти от светлина.

Всеки, който чуе текста на песента „Misty Mountains” го свързва веднага с невероятната история на Средната земя и приключенията на героите от “Властелинът на пръстените“ и „Хобит“. Мелодията е от композитора Howard Shore, текстът е творение на J. R. R. Tolkien, а изпълнението е на Торин и неговите джуджета-последователи.
Светът стана свидетел на първата част от поредицата „Хобит“ миналата зима, а сега му предстои да се наслади на следващата втора част, чиято премиера е днес (13.12.2013г). Медиите не спират да гърмят името, измислено преди повече от 70 години от английският писател Толкин и малко хора знаят, че фантазията, по която са се вманиачили е написана преди началото на втората световна война. Това обаче не пречи на никого да се влюби в сюжета, да разбере проблемите на героите и наистина да стане част от случващото се на Средната земя.
Според много медии и проучвания двете поредици с обща история се смятат за част от топ 20 филми правени някога, а вълната от фенове и клубове посветени на сензацията не спира да расте и до днес. В България положението е съвсем същото – филмът ще се прожектира на 2D и 3D във всички големи градове, а очакванията са за около милион и осемстотин хиляди българи посетили кината, за да видят как хобит надвива дракон.
На малкото от вас, които все още не са гледали нито един филм от поредиците препоръчваме горещо да се запознаят поне с първата част на „Хобит“ - „Неочаквано пътешествие“ преди да си купят билети за „Пущинакът на Смог“
В ролите ще видите всички звезди от първата част на поредицата: Ian McKellen в ролята на Gandalf; Martin Freeman в ролята на Bilbo, Richard Armitage в ролята на Thorin; Cate Blanchett в ролята на Galadriel; Christopher Lee в ролята на Saruman; както и новите попълнения като: Benedict Cumberbatch в ролята на Smaug; Orlando Bloom в ролята на Legolas и Evangeline Lilly в ролята на Tauriel
Пред камерите на Nova Мартин Фрийман намекна, че няма нищо против догодина да снимат 3тата част на поредицата в България, което за най-големите фенове означава възможност не само да се срещнат с актьорите, но дори и да се снимат във филма! Но не бихме заложили много на думите на хобита, все пак той не каза нищо със сигурност.
Този Декември отново ни донесе един прекрасен предколеден порадък, така че слагайте якетата и шапките, тичайте към кината, купувайте пукакнки, вафли и нещо за пиене, слагайте 3D очилата и се насладете на творението, което цял свят чакаше в продължение на 12 месеца.

 

Николай Митов
Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини