Децата от детска градина „Дъга” - различни, но заедно

Вчера децата от Оздравител­на детска градина „Дъга” в Кър­джали имаха повод за веселба преди големите празници, в ко­ито ще ги посети Дядо Коледа. Те изнесоха концерт под надс­лов "Пей и танцувай с мен" по спечелен общ европейски про­ект с връстниците си от Це­лодневна детска градина "Вяра, надежда и любов" в Кърджали на стойност 58 027,38 лева.

Проектът "Ръка за ръка - различни, но заедно" бе спечелен в начало­то на януари. Чрез него децата от различните етнически об­щности се приобщават към другарчетата си. Деца, на кои­то българският език не е май­чин, още от ранна възраст се приобщават към образовател­ния процес.

В рамките на проекта, спече­лен по Оперативна програма "Развитие на човешките ресур­си" и финансиран от Европейски социален фонд 2007-2013, съ­ществуват три интересни клуба - "Приложно изкуство" с ръководител Ангелина Петро­ва, "Танцувай и пей с мен", ръко­воден от Зоя Асенова, и "Ние и природата", ръководен от Ка­лина Ирикева.

87 възпитаници от двете детски градини развиват в тях творческите си заложби. В клуба "Пей и танцувай с мен" те разучиха песнички и танци, характерни за нашия край. В клуба по приложно изкуство бяха запознати с традициите и обичаите на различните ет- носи. В рамките на клуб "Ние и природата" бе почистен дво­рът на детска градина "Дъга" и бяха засадени минзухари и ко­кичета, както и дръвчета ка­то туя, кипарис и брезички.

Дейностите по проекта за­почнаха през януари. В детска градина "Дъга" в него са анга­жирани 36 дечица. 

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини