Деца от Ардино рисуват за бъдещето на „Горна Арда”

200 рисунки изпратиха 175 деца от 1 до 8 клас от всички училища на територията на община Ардино за участие в конкурс на тема „Бъдещето и водата“, организиран от Хидроенергийна компания „Горна Арда”. Бяха отличени 6 деца в две възрастови групи – от 1 до 4 клас и от 5 до 8 клас.

Победители и в двете категории станаха възпитаниците на СОУ „Васил Левски” от Ардино - второкласникът Мелих Алиев и седмокласничката Димитрина Карамфилова.

Млакият Мелих бе нарисувал не само бъдещия ВЕЦ, но и електропреносната мрежа, по която електичеството ще стига до Ардино и цялата община, а рисунката на Димитрина бе толкова добра, че хидроинженерите на кампанията могат да я използват за мостра. Двете рисунки ще бъдат качени на интернет и Фейсбук страницата на ХЕК „Горна Арда”.

Победителите и останалите отличени получиха своите награди (таблети, стативи за рисуване и интелектуални игри) от Николай Пейчев, представител на Хидроенергийната компания. Поощриха ги и със специални награди за оригинална техника за рисуване, идея и креативност. Всички деца изгледаха най-новата постановка на кърджалийския Драматично-куклен театър „Димитър Димов” – „Тримата глупаци” по приказката на Елин Пелин.

На церемонията в читалище „Родопска искра” дойдоха родители, учители, секретарят на общината инж. Кемал Алиев.

„За трета поредна година организираме конкурси за деца от територията на община Ардино. Радваме, се че това се превърна в традиция и с всяка следваща година има все повече участници. Децата от Ардинско са изумително талантливи”, сподели Николай Пейчев от Хидроенергийната компания.

Победители в категория от 1 до 4 клас:

  1. Мелих Алиев – 2 клас, СОУ „В.Левски”, Ардино

  2. Айсу Карабекирова – 4 клас, СОУ „В.Левски”, Ардино

  3. Вероника Кехайова – 2 клас, СОУ „В.Левски”, Ардино

Победители в категория от 5 до 8 клас:

  1. Димитрина Карамфилова – 7 клас, СОУ „В.Левски”, Ардино

  2. Алиер Юмер - 6 клас, СОУ „Хр.Смирненски”, с.Бял извор

  3. Есра Кеая – 8 клас, СОУ „Хр.Смирненски”, с.Бял извор

    Гюнер Шукри

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини