Още две приемни семейства са утвърдени в община Момчилград

Нови две семейства по проект „И аз имам семейство”, кандидатстващи за приемни родители, са утвърдени в Момчилград, съобщиха от общинския екип по „Приемна грижа”. Придружени от градоначалника Акиф Акиф днес те посетиха първото приемно семейство на територията на общината. Припомняме, че в края на октомври в дома на Бахрие и Юсеин Расим бе настанено 45-дневно бебе. Близо 2 месеца по-късно семейството от село Соколино споделя, че животът им коренно е променен.

„Свикнахме много с бебето и ще е много трудно да се разделим. Надеждата ни е да остане при нас поне до навършване на 18 години”, казва Юсеин Расим, който работи в местна строителна фирма. Той е баща на две деца. Най-новият член на семейството е успял да грабне и вниманието и свободното им време.

Семейство Расим оценява с благодарност съдействието на екипа по „Приемна грижа” и подкрепата на кмета Акиф Акиф за реализирането на мечтата им. „Община Момчилград в лицето на кмета ни помогна изключително много, за да усетим отново тази тръпка след дълги години. Нека все повече самотни деца да намерят уютен дом и грижи”, пожелава Бахрие, след като приготвя храна за пеленачето.

За кмета Акиф Акиф настаняването на приемното дете е доказателство, че момчилградчани са широко скроени хора и толерантни към всекиго, независимо от статус, религия или етнос.

Той приветства инициативата на Бахрие и Юсеин Расим, като се надява примерът им да бъде последван от още семейства в името на добротата и човещината.

Едно от утвърдените семейства, в които ще бъдат настанени приемни деца, е също от село Соколино, на метри от дома на Бахрие и Юсеин. Кандидати за приемни родители от Момчилград пък очакват до броени месеци да бъде посочено нуждаещо се от грижите им дете.

От екипа на „Приемна грижа” заявиха, че са в процес на проучване за четвърто приемно семейство.

Кандидатите за приемни родители по проект „И аз имам семейство”, по който община Момчилград е партньор, могат да подават заявленията си в деловодството на Община Момчилград. Повече информация за услугата може да получите от екипа по "Приемна грижа" в  гр. Момчилград, ул. „Мадара” №2 (малката сграда в двора на СОУ ,,Н. Йонков Вапцаров”) телефон: 03631 /6578 

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини