Кметски наместници искат ремонт на пътя за Долна Сполука

„Поройните дъждове нанесоха сериозни щети на 4-километровото пътно платно от моста над река Арда до Долна Сполука”, алармираха кметските наместници на ардинските села Китница, Любино и Русалско. Участъкът от асфалтовото трасе е част от републиканската пътна мрежа Кобиляне – Брезен - Боровица, което преминава през територията на община Ардино и се стопанисва от Областно пътно управление в Кърджали.

„В момента отсечката е в окаяно състояние и не отговаря на съвременните изисквания за третокласна пътна мрежа. Искаме да се движим по нормални пътища, плащаме редовно данъци, купуваме си винетки”, заявяват селските управници. Според тях целият третокласен път от Кобиляне до Долна сполука е осеян с дупки и иска ремонт.

Има случаи на пътно-транспортни произшествия със сериозни материални щети и въпрос на случайност е, че до този момент няма човешки жертви.

Община Ардино не еднократно е информирала Областно пътно управление за подобряване на отсечката, но досега не се предприети никакви действия за ремонт на този иначе важен път както за населението, така и за многобройните туристи и гости на общината.

 Гюнер ШЮКРИ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини