Приходите от Перперикон са се увеличили

С близо 2200 лева са се увеличили приходите от входни такси, такси за тоалетни и паркинг на Археологическия комплекс Перперикон през 2013 година в сравнение с предходната 2012-а. До края на октомври те са в размер на 78 100 лева, сочи отчета за приходите и разходите от комплекса, изготвена от директора на регионалния исторически музей Павел Петков. Той ще бъде представен на предстоящата сесия на Общинския съвет, който ще се проведе на 11 ноември.

От същата справка става ясно обаче, че в сравнение с 2011 година приходите от Перперикон са намалели с малко под 5 хиляди лева. За този период те са били 84 744 лева. По силата на заповед на кмета на общината от май 2012 година всички приходи от Археологическия комплекс „Перперикон” постъпват в бюджета на общината, а за администрирането на дейностите към комплекса към бюджета на музея са включени като допълнително финансиране 10 000 лева.

Заедно с приходите, в справката, адресирана до Постоянната комисия по младежки дейности, спорт и туризъм при местния парламент, са посочени и разходите около Археологическия комплекс, а те са в размер на 23 940, 55 лева.

В същия документ е изказано и становище, че трябва да се ускори създаването на Общинско предприятие „Туристически дейности и управление на спортни имоти” – решение взето от Общинския съвет през 2012 година.

Източник: дарик

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини