Жена иска да продаде бъбрека си, за да осигури самоличност на сина си

Майка съди пекинската полиция, тъй като отказва да регистрира детето й. Причината е, че жената не може да плати глобата от 50 000 долара, която й е наложена, защото е нарушила забраната за повече от едно дете в семейството.

Както всяка сутрин жената, която ще наречем Луи Фей, изпраща 8-годишния си син на училище. Момчето обаче не е като останалите ученици - то няма самоличност, нито адресна регистрация. Полицията отказва за му издаде документи, докато майка му не плати глоба от 330 000 юоана, което е около 50 000 щатски долара, пише британският вестник „Телеграф", цитиран от бТВ.

Санкцията й е наложена, тъй като си е позволила да има второ дете, нарушавайки закона за едно дете в в семейството. Докато не плати, тя не може да получи адресна регистрация, а без нея няма достъп до основни социални услуги, като образование и здравеопазване. Затова е записала сина си в местно училище, което не изисква документ за регистрация.

"Когато видях известието за глобата от Комисията по семейно планиране, не можах да понеса този удар. Нямам пари. Мислех да продам бъбрека си, но ми казаха, че съм прекалено стара. Нищо не мога да направя", казва Луи Фей.

Оказва се, че все пак може - да заведе дело срещу полицията. Адвокатката Хуанг Ижи поема защитата безплатно. "Отказът да се издаде адресна регистрация е изключително неразумно действие. Така правата на детето не са защитени. Сериозно нарушено е правото му на живот и развитие", обясни адвокатът.

8-годишният Цзияочжие споделя драмата на около 13 милиона нерегистрирани китайчета, наричани "черните деца". Техният неопределен статут и неясно бъдеще са ярък израз на суровата политика на семейно планиране, наложена от властите.

Неотдавна Пекин обяви, че ще облекчи 30-годишната забрана и ще позволи на семействата да имат второ дете

Източник: http://www.novini.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Sa
    Samuel Stephen
    0 0
    01:37, 20 окт 2018
    Здравейте.

    Искате ли да купите или да продадете бъбреците си за пари? Болницата Самуел спешно се нуждае от Ове и Ви е в размер на $ 400,000.00. Ако някой желае да дари или продаде, моля свържете се с нас чрез Contact: samuelstephen1009@gmail.com


    Нуждаете се от истински дарители

    В очакване на вашите отговори

    С Най-Добри Пожелания
  • 2
    Dr
    Dr Bansal
    0 0
    03:02, 11 яну 2019
    ВАЖНО ЗАБЕЛЕЖКА 2019 !!!

    От БОЛНИЦА НА ЧИСТА ВОДА ..

    Това е да информира обществото като цяло, всички мъже и жени, които са сериозни да продават своя орган на бъбреците за сумата от $ 530,000.00, спешно се свържете с клинична клинична клиника CLEAR WATER KIDNEY TRANSPLANT чрез електронна поща сега. (Nationalkidneyfoundation156@gmail.com)
    В полза на съмнение, болницата плаща половин сума от $ 200,000.00 на всеки сериозен донор чрез банковата си сметка, преди операцията да започне.

    Нашите клонове се намират в: -

    * САЩ

    * Индия

    * Нигерия

    * АВСТРАЛИЯ

    * Малайзия

    * Кувейт
    &

    * КОНГО

    ЗАБЕЛЕЖКА: Донорите трябва да бъдат клинично здрави и над 18-годишна възраст, донорите трябва да имат или една от кръвните групи A +, B + или O, за да могат да дарят своя орган, донорът не трябва да има навик при пушене или пиене алкохол и имат телесна маса не по-малка от 35.

    Ако желаете да дарите бъбреците си за пари, любезно се свържете с нас по електронната поща сега (nationalkidneyfoundation156@gmail.com)

    GOOGLE HANGOUTS: - (nationalkidneyfoundation156@gmail.com)
  • 3
    Jo
    johnson
    0 0
    02:44, 1 апр 2019
    Това е да информира обществеността за мъже или жени, които са здрави
    и 100% сериозно
    при даряване на бъбреците трябва спешно да се свържат с
    Джонсън, аз съм нефролог в общата болница.
    Тъй като имаме много пациенти, които са тук за трансплантация на бъбреците, са
    търсиш възможност да дариш бъбреците си за пари поради
    Нашата болница е специализирана в операцията на бъбреците / трансплантацията
    и други процедури на органи, ние също се занимаваме с покупка и
    трансплантация на бъбреците
    с жив и здрав донор. Ние предлагаме $ 400,000.00 EURO за
    бъбреците Ако
    Вие се интересувате от даряването на бъбреците, моля не се колебайте
    свържете се с нас чрез имейл: generalhospital121@gmail.com
  • 4
    Dr
    DR MAXWELL
    0 0
    18:55, 3 фев 2021
    Искате ли да си купите бъбрек, органи на тялото или искате да продадете бъбреци или органи на тялото? Търсите ли възможност да продадете бъбреците си за пари поради финансова повреда и не знаете какво да правите, тогава се свържете с нас днес и ние ще ви предложим добра сума от $ 500 000 долара за вашия бъбрек. Казвам се доктор MAXWELL съм невролог в BILL ROTH BOSPITAL. Нашата болница е специализирана в бъбречна хирургия и също така се занимаваме с покупка и трансплантация на бъбреци с жив съответстващ донор. Намираме се в Индия, САЩ, Малайзия, Сингапур.Япония.

    Моля, уведомете ни, ако се интересувате от продажба или закупуване на бъбрек или
    Моля, не се колебайте да се свържете с нас на и по имейл.

    Имейл: birothhospital@gmail.com
    Какъв номер на приложение: +33751490980

    С Най-Добри Пожелания
    ГЛАВЕН МЕДИЦИНСКИ ДИРЕКТОР
    Д-Р МАКСУЕЛ
Последни новини