Димитър Караиванов:Момчилград може да домакинства международен турнир по тенис на маса

Караиванов в Дубай

Момчилградската легенда Димитър Караиванов спечели златен медал на международния турнир по тенис на маса за ветерани в Дубай. Участието му в арабската страна завърши с още три бронзови отличия – на двойки, на отборно и комплексно –мъже и жени. Караиванов се завърна със сребърен медал на двойки и трето място в индивидуалното класиране от традиционния международен турнир в Истанбул. Момчилградската школа се отличи с достойно представяне в южната ни съседка, като синът на Караиванов, Мартин стана индивидуален и отборен шампион във възрастова група 30-39 г.

Многократният шампион Димитър Караиванов е вицепрезидент на Международната федерация по тенис на маса за ветерани, както и председател на комисията по тенис на маса към Българската мастърс федерация. Община Момчилград също има принос за успехите му след  приключване на активната състезателна кариера. Ветеранът намира съдействие и подкрепа за участия в турнири, в които достойно представя родния си град. Амбицията му е проектът за реконструиране на спортната зала в Момчилград да стартира и родопската община да домакинства на международни състезания. Според Караиванов, със своите културно-исторически забележителности и места за настаняване Момчилград има дадености да бъде домакин на реномирано състезание. Изключение към днешна дата прави единствено липсата на спортна база в града, смята Караиванов.

Припомняме, че община Момчилград спечели проект за реконструкция на градския стадион и изграждане на 6 спортни площадки на стойност 5,278 млн. лева. Той включва още реконструкция на остарялата спортна база по тенис на маса - мащабен  ремонт и обзавеждане на цялата  двуетажна сграда, изграждане на нова пристройка, на трибуни, фоайета и санитарни възли.

Наградата
Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини