Инспектори погнаха пушачите,кържалийци пафкат на воля в кръчмите

Рязко зачестиха предписанията ,налагани от Регионалната здравна инспекция на заведения за пушене в града и областта. Проверките са ежедневие след като времето застудя и много от пушачите предпочитат да пафкат на закрито и нарушават закона. Общият брой на проверените от началото на годината до сега достигна 1378.Съставените предписания са 41,а актовете на физически лица са 5. Това съобщи за Кърджали бг вести шефът на дирекция в РЗИ Росица Иванова.

Непрекъснато правим проверки, включително и през нощта.В общините на областта работим съвместно с Районите управления на МВР, споделя Росица Иванова. Откакто времето е застудяло са зачестили и сигналите на граждани за тютюнопушене в заведенията.Констатацията ни,е че кърджалийци са много по-дисциплинирани от жителите на други градове в страната,твърди Росица Иванова.

Наблюденията на Кърджали бг вести не потвърждават констатациите на РЗИ. Много заведения в града разрешават тютюнопушенето след 22,00 часа, като собствениците очакват, че няма да бъдат проверявани. На пушачите се раздават чашки за еднократна употреба с малко вода, за да тръскат пепелта. Недоволството на непушачите е голямо и обикновено те бързат да напуснат заведението.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини