Флагът на община Кърджали ще се вее на Антарктида

Кметът на общината инж.Хасан Азис се срещна със Стоян Анадолиев, първия кърджалиец, който ще стъпи на Антарктида. Анадолиев запозна градоначалника с идеята на ледения континент да се открие първата електронна библиотека , която ще бъде филиал на кърджалийското читалище „Обединение-1913г.” . Двамата разговаряха за възможностите при пътуването до ледения континент да се реализират и други инициативи за прославянето на Кърджали. 
Анадолиев прие предложението на кмета да представи флага на община Кърджали на пилоновото място в българската изследователска база ”Св.Климент Охридски „/ създадена през 1988г./, на остров Ливингстън. Флагът на община Кърджали ще бъде връчен от инж.Хасан Азис на нашия антарктик на церемония този месец, а отпътуването на експедицията е на 6 януари 2014г.
Община Кърджали ще бъде основен партньор на кърджалиеца, включен в състава на 22-та антарктическа експедиция. Логото на община Кърджали ще бъде изобразено и на специалната екипировка, с която ще пребивава Анадолиев наАнтарктида.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини