Мария Капон: Задкулисието и кръгове искат ВНС и нова Конституция

Много пъти през годините се говореше за Велико Народно събрание и за нова Конституция. Една нова Конституция не може да бъде панацея на глада, тя нито може да нахрани хората, нито може да реши всички въпроси.

В годините задкулисието искаше да сменя Конституцията, за да смени начина, по който е направена българската държава и това, че сме парламентарна република.

Стефан Савов винаги казваше, че най-важното в Конституцията е именно съхранението на парламентарната република. В името на президентската република и в името на премахването на правомощията на главния прокурор, задкулисието и определени кръгове искат да направят Велико Народно събрание и промяна в Конституцията.

В днешни дни виждаме много широко отново да се говори за Велико Народно събрание, това се случва от най-голямата опозиционна партия, ГЕРБ, които имаха пълната възможност с подкрепата, която имаха през годините, да направят това. Днес обаче за тях това е публично алиби да направят коалиция с Реформаторския блок. Хора, като Меглена Кунева, които бяха част от промените на Конституцията, които се правиха с обикновено Народно събрание, днес отново говорят за ВНС.

Аз смятам, че тази тема е изключително опасна заради възможността да не сме повече парламентарна република. Аз искам да запазя този завет на Стефан Савов. Аз смятам, че основният удар е заради пречката, която има в лицето на главния прокурор.

Източник: http://pressadaily.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини