Деца пресъздават традициите на християнски и мюсюлмански празници

Малчугани от ЦДГ „Щастливо детство” в момчилградското село Звездел пресъздадоха традициите на ислямския религиозен празник Курбан Байрам в знак на толерантност и уважение спрямо религиите и етносите. Инициативата им е част от проекта „Шанс за детската толерантност”, който цели изграждане на алтернативни форми на обучение за подпомагане процеса на интеркултурното образование. Проектът обхваща общо 69 души, от които 41 деца на възраст от 4 до 7 години, както и техни родители и учители.

Представлението на малките актьори започна с целуване на ръка на по-възрастните. Репертоарът им продължи с песни и танци, олицетворяващи толерантност между хората, етносите и религиите. За изпълненията си талантливите деца получиха нестихващи аплодисменти от любимата публика, сред които  Мюзейда Пашалъ, началник на отдел „Хуманитарни дейности” към община Момчилград и кметът на селото Мехмед Салиф.

Следващата постановка на възпитаниците на ЦДГ „Щастливо детство” ще бъде „Посрещане на Коледа”. В края на тази седмица е предвидено посещение на Регионалния исторически музей в Кърджали.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини