Българин кандидат за кмет на хондураския град Токоа

На 24 ноември в Хондурас ще се проведат президентски, парламентарни и местни избори.
Българинът Борис Симеон Еленков Мартинес е кандидатът е за кмет на гр. Токоа, провинция Колон (Колумб), излъчен от Либералната партия. Това съобщи Спас Ташев, председател на Дружеството за приятелство България - Хондурас, който през тази година е номиниран и за Почетен консул на Хондурас в България.
Борис Симеон Еленков Мартинес е 46-годишен, дипломиран експерт-счетоводител, след което специализира социални науки и политическа икономия. Занимавал се е с администрация на образователните и работни средища. Бил е директор на института Оскар Рамон Нахера и генерален директор на пристанището в Трухильо. Женен, баща на пет деца.
Борис Симеон Еленков Мартинес е син на Борис Симеон Еленков Рейес, лидер на българската общност в Хондурас. През март2010 г. Борис Симеон Еленков Рейес нае два хотела в Токоа, в които бяха настанени представители на 10-хилядната българска общност, разселени по цялата територия на Хондурас и така бе поставено началото на тяхното организиране.

Братът на Борис Симеон Еленков Мартинес, Живко Рикардо Симеон Еленков, през периода 2009 - 2010 г. бе зам.-министър на Фонда за социални инвестиции във временното правителство на президента Роберто Мичелети.
Шансовете за успех на Борис Симеон Еленков Мартинес в битката за кметския пост са големи. Проучванията на общественото мнение на национално ниво сочат почти изравнени сили на двете основни партии: Националната и Либералната.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини