Собствениците на офшорки в регистър. Преглед на печата

„Стандарт": Няма риск от терор

Реален риск от терористичен акт на наша територия заради бежанската вълна няма. Това заяви вътрешният министър Цветлин Йовчев след заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност при президента.
МВР шефът увери, че не е късно да бъдат взети всички мерки, които ще гарантират сигурността на страната. В същото време според доклада на ДАНС има риск за дипломатите ни в чужбина. "Възможни са терористични посегателства срещу български контингенти в коалиционни мисии и официални представителства в държави с екстремистка активност", твърдят от родното ФБР.
Чартъри пък ще връщат по родните страни имигранти, на които им е отказан статут на бежанци.


Новинар": Съветът за сигурност заседава под обсада

Консултативният съвет по национална сигурност при президента заседава под обсада в сряда.
Заради протестните шествия полицията отцепи зоната около президентството. Според вътрешния министър Цветлин Йовчев именно недоволството и протестите са сред проблемите за сигурността у нас. Освен това министърът подчерта, че основните генератори на заплаха, които крият риск за сигурността на страната ни, са два - кризата в Близкия изток и обществено-политическият колапс у нас.

„Дума": Студенти и синдикалисти се сдърпаха пред парламента

Конфликт между синдикалистите от КНСБ и "Ранобудните студенти" беляза вчерашната протестна сряда. "Ранобудните" се опитаха да накарат работниците да викат "Оставка", но от КНСБ категорично отказаха да политизират протеста си. Това предизвика силна размяна на обидни думи, но представителите на КНСБ бяха в пъти повече от студентите и заради това до физически сблъсъци не се стигна.
Синдикалистите тръгнаха от централата на КНСБ на пл. "Македония", преминаха пред сградите на МЗ, президентството и Министерския съвет и минути след 12 ч. достигнаха до крайната точка на маршрута си пред Народното събрание. Шествието се водеше от работещи в здравеопазването, следвани от синдикатите на миньорите, на работещите в сферата на земеделието и горите, културата, държавните служители, енергетиците и транспортния сектор. По предварителни данни на синдиката в протеста са участвали около 8 хил. души от различни градове на България.

„24 Часа": Вкарват собствениците на офшорки в регистър

Да се изготви регистър на собствениците на компании със седалища в офшорни зони, предложи шефът на бюджетната комисия и депутат от ДПС Йордан Цонев.
Той и колегата му Делян Пеевски са вносителите на законопроекта за закон за икономическите и финансовите взаимоотношения с дружества, регистрирани в юрисдикции с преференциален данъчен режим и техните действителни собственици, приет на първо четене в парламента.
Идеята за създаването на регистър бе лансирана по време на дебатите и ще бъде предложена за включване за второто четене. 97 от депутатите гласуваха „за", един беше против, а 15 се въздържаха.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини