Въоръжават феновете на Орешарски с плакати в София

Въпреки, че беше обявен в последния момент - митингът на БСП и ДПС в подкрепа на правителството явно е добре организиран. Репортер на "Дневник" видя микробус, пълен с плакати, подготвени да бъдат раздавани на пристигащите с влакове привърженици на двете партии, които се очакват от Варна и Бургас.

В него се виждат изработени постери на дървени дръжки с надписи "Подкрепяме Орешарски" и "Кой уби Мишо Бирата?" 

Информация за извънредните влакове, с които ще пристигат симпатизанти на двете партии от Варна и Бургас се появи вчера, но тя все още не е потвърдена от БДЖ. Очаква се те да пристигнат около 11 часа на гара "Подуене", където е заснет и микробусът с агитационните материали. 

Репортер на "Дневник" предаде, че около гарата има и полиция.
Първо малко след 10:30 пристигнаха привърженици с влака от Мездра и  пред гарата вече са се събрали няколко десетки души. Организатори с жълти жилетки ги инструктират и им раздават свирки и плакати.

Полицията ще ескортира групата до "Орлов мост", когато се събере.

Междувременно на "Орлов мост" - мястото, избрано за митинга, от 8 часа сутринта текат звукови проби, които се чуват в почти цялата централна част на София. 
Читател на "Дневник" съобщи за три автобуса на бензиностанция Попинци на път за София, като хората са отговорили, че ги водят в столицата за митинга. 

Митинг-шествието в подкрепа на кабинета "Орешарски" започва  в 12 часа, а по същото време в Пловдив ГЕРБ организира протест срещу управлението им. Три часа след обявеното начало на митинга на Националния стадион "Васил Левски" на метри от Орлов мост трябва да започне и футболното дерби между "Левски" и ЦСКА. Феновете на "Левски" и ЦСКА вече се обявиха срещу митинга на БСП и ДПСи ги обвиниха, че тласкат държавата към гражданска война.  
Вчера Ранобудните студенти обявиха, че ще останат в Ректората, за да не участват в дискредитиращи сценарии.

Дневник

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини