Караянчева:ДПС подпира отзад БСП за митинга в събота

ДПС помага на левицата при организацията на митинга на социалистите в събота в столицата. Това обявиха депутатите от ГЕРБ Цвета Караянчева от Кърджали и Десислава Дариткова от Смолян.

Опозицията обясни, че е силно притеснена от евентуални кървави сблъсъци по време на събитието. То започва часове преди дербито Левски-ЦСКА, на метри от стадиона.

„БСП няма как да си намерят хора за митинга и разчитат на своя коалиционен партньор ДПС. Във всички смесени райони ДПС е активирала свои активисти. Кметовете на населени места имат разпореждане да намерят по пет човека, за да ги придвижат към София“, разказа Караянчева.

Тя обясни, че информацията й е за област Кърджали, където има над 200 села, от които ще успеят да се организират около 1000 човека. "Митингът на БСП е подкрепен с активисти и хора на ДПС. БСП не може да събере тази огромна маса хора, която заявява, че ще подкрепи протеста", заяви Караянчева.

По нейни думи има информация, че държавни институции в лицето на БДЖ организират извънредни превози за събитието от Пловдив и Бургас.

Този панически ход на БСП не й прави чест, заяви още Караянчева. Тя обясни, че явно левицата се опитва да си премери симпатизантите с тези на ГЕРБ, които пък в събота правят митинг в Пловдив.

Депутатката обясни, че очаква на него над 20 000 - 25 000 човека, но ще се присъединят и други.

Даниела Дариткова пък обясни, че има подобни сигнали за организация и от други смесени региони - Търговище, Шумен, Смолян. „Моралът не е количествено понятие“, заяви тя. Дариткова нарече събитието на левицата „митинг на подменената подкрепа“.

"Това ще бъде митинг на българската социалистическа партията за права и свободи", каза още народният представител.

"Ние сме притеснени от начина на организация на този митинг. Притеснение сме дали не е провокация. Притеснението ни е да не се случи кървав сблъсък. Ние държим на мирните протести и затова събираме нашите симпатизанти в Пловдив", заяви още Дариткова.

Тя обясни, че според нея ДПС и БСП са в паника и организират това събитие заради единствената им цел да останат на власт.

Автор: Мария Папазова

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини