Театърът в Кърджали жужи,три премиери за една седмица

Димо Димов

Театърът в Кърджали жужи,поставяме три премиери за една седмица. Две от тях са утре.Това съобщи пред журналисти директорът на храма на Мелпомена в Кърджали Димо Димов. Той оповести, че утре от 11,00 часа е куклената постановка “Тримата глупаци”по приказки на Елин Пелин с режисьор Валентин Владимиров. От 19,00 часа е премиерата на “Романс за парите,любовта и водката”по Виктор Ляпин и Александър Вампилов. Режисурата на трите миниатюри в пиесата е поверена на Димо Димов, Гълъб Бочуков и Атанас Атанасов. Всеки от тях има свой прочит на проблема от “славното” съветско минало за това, колко може да падне човек за спечели пари. Темата е актуална и днес,смятат тримата режисьори. За това е нужно мъжество и цирково изкуство,подчерта Гълъб Бочуков.

Режисьорът Христо Стойчев пък ще представи на турски”Емигранти” на Славомир Моржак. Спектакълът се готви в партньорство с театрали от Азербайджан, Турция и Македония. Идеята дошла след като Стойчев режисирал “Мизантроп” на азербайджанска сцена. Режисьорът смята да постави “Емигранти” в останалите три страни,тъй като проблемите, които третира пиесата са актуални във всяка една от тях.

Възстановяваме представленията на кукления театър, както и на турски език.С това изпълнявам обещанието си, което поех ,като станах директор,каза Димо Димов.

Той посочи, че в момента има сериозен отлив на публика не само от провинциалните театри , но и от утвърдени столични сцени.През лятото нашия театър е привлякъл 3000 зрители по време на турне. Сега прави по 3000 на месец. Има покани за 6 представления на месец в Хасково, участия в Търговище и Нова Загора. Два пъти в месеца играе на софийска сцена. Трябва да покорим сцените в големите български градове за да оцелеем, обобщи Димо Димов.Той каза,че ще прави съкращения в администрацията ,за сметка на увеличение на творческия състав.Вече е заявил 4 бройки за куклени актьори за да изгради гръбнака на трупата,радваща най-малките.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини