Д-р Жени Стайкова представя доклад за влиянието на шума върху здравето

Директорът на Реги­оналната здравна инс­пекция /РЗИ/ в Кърджа­ли доц. д-р Жени Стайкова, ще представи на Петата национална конференция по превантивна медицина презентация на тема "Влияние на шума от автотранспорта вър­ху здравето на населението в екологично рисков район в Република България". Форумът започва днес в Сливен и прик­лючва на 15 ноември. Сред присъстващите ще има специалисти по превантивна медицина, акушер-гинеколо­зи, пулмолози и фтизиатри, вирусолози, специалисти по здравни грижи, общопрактикуващи лекари.

Ще присъстват на­ционалните консул­танти по епидемиология, микробиология, главният държавен здравен инспектор и директорите на 28- те регионални здрав ни инспекции в стра­ната.

Доц. д-р Жени Стай­кова, е съпредседател на Българското сдружение по преван­тивна медицина. Теми на форума са превен­ция на рисковете за репродуктивното здраве при жената и мъжа, тютюнопушене­то, рисковете за здра­вето, произтичащи от замърсени почви, храни, въздух и води.

През миналата годи­на Българското сдру­жение по превантивна медицина проведе своя Първи конгрес в Кър­джали. Негов предсе­дател е доц. д-р Анд­рей Галев,  началник на Научно-приложния център по военна епидемиология и хигиена към ВМА в София.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини