Община Момчилград готова да посрещне зимата

Община Момчилград ще посрещне зимата в пълна готовност, сочи заключението на оперативния план за работа при влошени метеорологични условия. Седем фирми ще участват в снегопочистването и опесъчаването на пътната мрежа на територията на общината за зимния сезон 2013/2014. Техниката и машините им за разриване на снега са в пълна готовност. Камиони вече са закарали пясък до опасните и стръмни участъци по населени места.

Извършена е обстойна проверка от областна комисия, назначена от губернатора Бисер Николов, на техниката и машината, които ще участват в снегопочистването.

Кметът Акиф Акиф увери, че община Момчилград е готова за зимното поддържане и има пълна готовност да се справи с възникналите проблеми. Градоначалникът оглавява оперативния щаб за работа при критични ситуации в Момчилград. Съставът се допълва от зам.-кметове на общината, районните началници на полиция, пожарна, пътно поддържане, ВиК и др.

Кметовете на населени места са предупредени да подават мигновена информация при влошени метеорологични условия. Своевременно е актуализиран списъкът на лицата на хемодиализа, както и датите за придвижване на болните при критични ситуации до лечебните заведения.

Създадена е необходимата организация за почистване на отводнителни шахти по улиците на Момчилград. В действията са включени работници от общината, наети от програмата по временна заетост.

Същевременно община Момчилград ще поддържа тясна връзка с Гранична полиция при критични ситуации за разпределяне на участъци по време на критични ситуации. Ръководствата на училищата, детски градините, яслите и общинската болница в Момчилград са предупредени да извършат зареждане с необходимото количество горива и запаси.

Съгласно изискванията на Областния щаб тежкотоварна машина от фирма „Макс-2000”е определена да бъде използвана за теглене на закъсали коли и техника.

До момента са проверени речните корита на реките „Върбица” и „Нановишка” и са направени необходимите предписания и предложения до Междуведомствената комисия за отпускане на средства. Предстои да бъдат проведени срещи и с представители на РС „Пожарна безопасност и защита на населението”, ВИВАКОМ, ВиК и ЕВН за взаимодействие и координация при възникване на критични ситуации.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини