„Танцувай с мен” представи феерия от песни и танци

Феерия от песни и танци представиха участниците в клуб „Танцувай с мен” при ОДЗ „Вяра, Надежда и Любов”, гр. Кърджали. Под ръководството на  преподавателите си те вплетоха в едно ритми от традиционния български фолклор с песни и танци от различните етнически общности, живеещи в Кърджали и региона. Участниците в мини концерта бяха заслужено аплодирани от гостите си докато представяха наученото в клуба през изминалите осем месеца.

Във фоайето на детската градина възпитаниците на клуб „Приложно изкуство”, пък бяха подредили своите произведения, изработени с много любов и старание – пъстри картини, калинки, таралежи, кът с прекрасно оформени с различни приложни техники фотографии.

Младите четиригодишни еколози пък почистиха двора на детската градина и оформиха еко кът, в който засадиха над десет вида цветя и храсти. Невръстните любителите на природата са участници в клуб „Ние и природата”. Това е един от трите клуба по интереси, сформирани в детското заведение по проект „Ръка за ръка – различни, но заедно”, финансиран от Европейския социален фонд, Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2007 – 2013. С помощта на ръководителите си децата са подготвили екологичен календар, който попълват сами през различните годишни сезони. Помощници на младите еколози в ежедневните грижи по почистване и поливане на растенията са родителите и преподавателите им.

Проектът има за цел подобряване на условията за равен достъп до образование и подготовка на децата в ранна детска възраст от различните етнически групи от Община Кърджали за бъдещо пълноценно включване в образователния процес. С показаното до сега мисля, че успяваме да дадем най-доброто на нашите деца коментира директорката на детската градина Грозданка Стефанова.

Проектът ще приключи през февруари 2014 г., когато 53-та възпитаници на трите клуба отново ще покажат наученото пред обществеността на Кърджали.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини