Почетен знак на посолството на САЩ за Езиковата

С гвардейски шпалир, хляб и сол по български обичай и народен танц днес в ГПЧЕ „Христо Ботев”  посрещнаха Нейно превъзходителство госпожа Марси Рийс – посланик на САЩ в България. Височайшата гостенка бе на неофициално посещение в града по повод ползотворното сътрудничество на кърджалийската езикова гимназия с доброволци от САЩ по програма Фулбрайт.

По време на едночасовата си визита в училището госпожа Рийс се срещна с ръководството на училището, преподавателите по английски език и с ученици от английските паралелки.  Тя бе очарована от гласовете на ботевските славеи - Жана и Дарина, които изпълниха българска народна песен и с вълнение благодари за сърдечното и гостоприемно посрещане. Последва презентация, представена от Николета и Антония, Тодор и Филиз  – известни в училище с множество награди от състезания по английски език, разказваща за успехите на учениците и работата им по различни проекти.  Песента на английски език, изпълнена от Узай и  театралната изява на  Александра, Назмие и Ивана на тема вечната борба между доброто и злото  ботевци „пренесоха” дипломатката в нейния свят, която похвали домакините и сравни техните изяви с тези на учениците в родината й. В последвалия непринуден разговор  с изявени ученици от групите по проект „С грижа за всеки ученик” тя сподели  своите впечатление от България, красотата на природата,  историческото наследство на страната ни и многообразието на българската кухня. Възпитаниците на ГПЧЕ „Христо Ботев”  научиха  от нея за възможностите за обучение по различни програми  за обучение  и следване в САЩ.

Голям бе възторгът на Нейно превъзходителство по повод таланта и  ентусиазма на ботевци, както и отличното  ниво на владеене на английски език. Думите й бяха подкрепени и от мнението на Ирма Кочер, която вече 2 месеца работи в езиковата гимназия като доброволка по програма Фулбрайт и е особено впечатлена от креативността и мотивацията на българските  младежи. Най-малките ученици в училището – осмокласниците - също бяха поздравени от гостенката и споделиха с нея, защо са избрали да изучават английски език.

Очарована от атмосферата в училището и професионализма на преподавателите по английски език  Нейно превъзходителство госпожа Рийс  изрази задоволството си от проведената визита и връчи на директорката на училището госпожа Чавдарова  почетен знак на посолството на САЩ като знак на приятелство и добри взаимоотношения  с пожелание  за ползотворна бъдеща работа и още много успехи.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини