Момчилград представя в Лондон красотата на Родопите

Момчилград представя уникалната природа на Родопите в най-голямото световно туристическо изложение World Travel Market (WTM) в Лондон. Родопската община е водеща организация по проекта „Източният свят на Родопа планина”, а нейни партньори са общините Кърджали, Крумовград и Кирково.

Борсата в английската столица се провежда с участието на над 48 000 души, представители на туристическия бизнес от 180 страни, които  създават контакти и обменят идеи за последните новости и тенденции в туристическата индустрия. България участва със собствен щанд, разположен на площ от 293 кв.м., а мотото му е „България – открий и сподели”. Страната ни е представена от 28 общински администрации и туристически фирми. Наред с традиционните за страната зимен, ски туризъм и летен морски туризъм те предлагат оферти за културен, балнео, СПА, уелнес и приключенски туризъм.

В рамките на туристическата борса в Лондон община Момчилград презентира най-новото в областта на туризма в региона и популяризира природното, културно и историческо наследство в общините партньори по проекта „Източният свят на Родопа планина”. На чуждестранни туроператори и туристи се раздават рекламни информационни материали с регионални туристически маршрути и пакети. Една от целите е да се подобри имиджа на региона, също и да се увеличи туристическия поток и да бъдат привлечени нови пазарни ниши.

Красотата на Родопите и туристическите продукти ще бъдат представени още на реномираните туристически изложения в Берлин, Москва и Истанбул. Предвидени са участия на международната туристическа борса „Ваканция & СПА Експо” в София и на туристическата борса „Културен туризъм” във Велико Търново.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини