Учениците от Езиковата се обърнаха към миналото на Кърджали

Възпитаниците на клубове „Родолюбие” и „Млад историк“ към ГПЧЕ Христо Ботев“ бяха сред първите, които имаха възможност да се докоснат до второто допълнено издание на  албума „Кърджали поглед към миналото“.           

Представянето му от арх. Петя Назърова и Василка Ташкова, негови съставителки, се проведе в навечерието на Деня на будителите – 1 ноември в  препълнената зала на Бизнес инкубатора. За младите ботевци това бе една възможност да се докоснат до историята на родния си град, не само чрез фотоси, но и чрез разказите на двете авторки. Будителството има много измерения, а днес да събереш историята на един град между страниците на една книга и да развълнуваш чрез нея всички, от най-младите до най-старите, бе най-добрият начин да посрещнем празника бяха категорични младите хора. В края на представянето на албума „Кърджали поглед към миналото“ членовете на клубовете си тръгнаха обогатени и с едно ново послание което да следват:  Да помнят миналото на нашият град и да се гордеят с развитието му.

Арх. Назърова и Василка Ташкова отправиха и още едно послание към възпитаниците от ГПЧЕ „Христо Ботев“, я то е: „Надявам се да продължите нашето дело!“

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини