Атака: Народни представители, които не ходят на работа 5 дни месечно да остават без заплата

Предлагаме народните представители, които не ходят на работа три поредни дни или пет дни в рамките на един месец, да не получават трудово възнаграждение. Това каза пред Агенция „Фокус” депутатът от „Атака” Николай Александров, който е един от вносителите на проект на решение за изменение и допълнение на Правилника за организацията и дейността на Народното събрание.

„За нас това е напълно нормално, тъй като са ме учили като малък, че който не работи, не трябва да яде. Никъде няма да направят така, че ако работите на частно и не ходите три дни на работа, да ви дадат заплата. Даже биха ви уволнили дисциплинарно, преди да ви дадат каквото и да е заплащане. Не е нормално народните представители, които не ходят на работа, да получават заплата за това”, заяви Александров.

„Аз и колегата – вносители сме млади народни представители, това ни е първият мандат в парламента и изцяло ни подразни това, което виждаме не само от колегите от ГЕРБ, които не ходят на работа, а от абсолютно всички народни представители, които не ходят. Ние сме избрани от народа, но това не ни дава основание да не ходим на работа. Избрани като народни представители, ние трябва да бъдем в парламента и да защитаваме интересите на народа”, добави депутатът.

„Имаше аргументи, които бяха чути в правна комисия и които Цецка Цачева изрази, че народните представители имали работа, свързана със срещи с избиратели по избирателните си райони. Тези срещи могат преспокойно да се осъществяват в понеделник и вторник, когато няма пленарни заседания”, подчерта Николай Александров.

„От това, което видях от гласуването в правна комисия, очаквам предложението да бъде подкрепено от Парламентарната група на „Атака”, защото БСП, ДПС и ГЕРБ гласуваха на едно и се въздържаха. Не мога да си обясня от какво се въздържат. Има хора, които в тази обстановка в страната в момента живеят с пенсии по 150 лева, а са работили цял живот, има народни представители, които не ходят и получават заплати, има хора, които работят на работа 22 работни дни на месец от 6.00 часа сутрин до 18.00 часа и получават по 300 лева заплати. Това не е морално и редно да се случва. Нашата парламентарна група смятаме, че това нещо трябва да се промени”, каза още той.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини