Кметът на Кърджали инж.Хасан Азис прие г-н Синхак Канг

Кметът на Кърджали инж.Хасан Азис прие г-н Синхак Канг, генералeн директор на КОТРА -София , корпорация за насърчаване на търговията,и Търговско Аташе на Република Корея. 
По време на срещата беше коментирана бизнес-средата на територията на общината и възможностите за взаимодействие между български и корейски фирми. Кметът запозна госта и с проектите, които общината реализира по европейски програми. За следващите две години има подписани договори за близо сто милиона лева, подчерта кметът.
Г-н Синхак Канг и инж.Хасан Азис посетиха „Кърджали-Табак”, където проведоха среща с изпълнителния директор Юмир Юмер. Гостът каза, че има изявен интерес от страна на корейски фирми за закупуване на ориенталски тютюни. Г-н Юмер поиска съдействие за възобновяване на търговските връзки с корейски фирми, бивши партньори на кърджалийската тютюнева фирма.
Възможностите за потенциално партньорство с корейски фирми бяха коментирани и с ръководството на „ТЕКЛАС”, където гостът, придружаван от инж.Азис разгледа двата цеха на фирмата.
Община Кърджали проявява интерес към гранта от 500 хил.долара, които отпуска корейското посолство за реализиране на проекти в областта на екологията, стана ясно по време на обиколката на г-Канг и инж.Азис на Регионалния център за твърди отпадъци край Вишеград. Има необходимост от технология за преработка на отпадъците, които в момента се транспортират от общините от област Кърджали и Ивайловград и се депонират на сметището. Подкрепата от страна на корейското посолство би решило част от проблема, който касае населението на 8 общини, подчерта инж.Хасан Азис.
Гостът се ангажира да насочи към Кърджали корейски фирми, желаещи да инвестират в България, както и да посредничи за установяване на партньорски отношение между местни и корейски бизнесмени.
Г-н Синхак Канг съобщи, че в най-скоро време региона ще посети и извънредният и пълномощен посланик на Република Корея Н.Пр. Шинг Менг-хо.

КОТРА е основен фактор за динамизиране на двустранните търговски и бизнес отношения между Република Корея и България. Организацията оказва ефективна подкрепа на българските фирми при посещенията им на изложения в Корея, организира търговски мисии на корейски компании в България и свързването им с потенциални български партньори. КОТРА подпомага осъществяването на корейски инвестиции в България. С ефективната си и многостранна дейност КОТРА привлече за свои партньори компании от всички сектори на българската икономика.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини