Стартираха ученическите първенства по футбол

На 29 октомври стартира ученическото първенство по футбол, организирано от Община Кърджали. В него участват ученици от почти всички училища в общината в три възрастови групи – 5-7 кл., 8-10 кл. и 11-12 кл. Срещите започват в 13 часа на стадион „Горубсо” и се играят по два мача на ден.
Днес сили мериха отборите на Професионалните гимназии по електроника и електротехника и по строителство във възрастова група 8-10 клас.
Отлична организация на първенството през тази година, сподели по време на срещата треньорът по футбол Петър Бумбаров.
Първенството ще продължи до края на ноември като финалите за 11 и 12 клас са насрочени за 20 ноември, а за възрастовата група 8-10 клас – на 21 ноември.
През следващата седмица стартират още две ученически първенства, организирани от община Кърджали. На 5 ноември стартира първенството по баскетбол, като в него ще участват отбори в същите възрастови групи както при футбола. То ще се проведе във физкултурния салон на Професионалната гимназия по селско стопанство в кв. Резбарци.
Пак на 5 ноември в залата на „Арпезос ІІ” /над закрития басейн/ започва и общинското първенство по волейбол.
Състезанията се наблюдават от експерта по физическо възпитание към Регионалния инспекторат по образование в Кърджали Войко Войнов.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини