Промишлените води проблем за бизнес в Кърджали

Областният управител на Кърджали Бисер Николов предложи на всички фирми, ползващи   вода за промишлени нужди в гр. Кърджали,  да съобщят в Областна администрация Кърджали размера на необходимите количества.  Бисер Николов ще мотивира пред МОСВ  необходимостта от пропускане чрез промишлени водопровод на по-големи количества от заявените. Това е задължително условие, за да се създаде нужното налягане, тъй като  водопроводът е отворена система.

Проблемите, свързани с доставянето на вода за промишлени нужди, бяха коментирани в Областна администрация Кърджали на работна среща, в която се включиха  управителите на най-големите фирми в града. На нея присъства и представител на Басейнова дирекция – Пловдив, на новия собственик на водопровода "Аква тим БГ" , специалисти, които са поддържали съоръжението, представители на язовирен район Кърджали, ВиК,  на ОУ”ПБЗН”, прависти.  Срещата се състоя по покана на областния управител, тъй като миналата седмица производственият процес беше прекратен за около 24 часа, заради намалено подаване на вода от язовирен район Кърджали – в размер на заявените от фирмите количества.

Управителите на фирмите се надяват всички проблеми около експлоатацията на водопровода да бъдат  решени в близките два месеца.  

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини