Обновяват спортната база в община Ардино

Община Ардино разработи и защити успешно проекти за обновяването на съществуващата и изграждането на нова спортна база. В Бял извор кметът Ресми Мурад направи първа копка на проект за подобряване на спортната инфраструктура, която включва изграждане на нов спортен център в Бял извор и ремонт на местния стадион, разширение на залата за тенис на маса в Ардино с внедряване на мерки за енергийна ефективност. В проекта са включени още шест мултифункционални игрища в селата Млечино, Чубрика, Жълтуша, Боровица, Горно Прахово и в кв. Диамандово на с. Бял извор. В спортната зала в Горно Прахово също ще се направят сериозни подобрения - външно саниране, подмяна на дограмата, на електрическата и водната инсталация, както и ремонт на покрива.

На церемонията в Бял извор присъстваха още председателят на общинския съвет Сезгин Байрям, зам.-кметовете на общината и кметът на Бял извор Зехни Емин.

„Убеден съм, че с изпълнението на проекта ще се създадат по-добри условия за спортуване в Бял извор и в цялата община. Това ще подобри значително качеството на живот на хората и всички, които обичат спорта, ще имат възможност да го превърнат в съществена част от начина си на живот”, заяви Ресми Мурад при откриването на мащабния проект за модернизиране на спортната база в района и общината.

За първата копка на проекта ученици и учители от СОУ „Хр.Смирненски” – с. Бял извор бяха подготвили кратка художествена програма. Кметът на Бял извор Зехни Емин изказа благодарност към ръководството на общината за разработения проект, който включва и други значими за селото  и общината обекти.

Гюнер ШЮКРИ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини