Мъж, варил ракия на казан, умря

54-годишният И. П. от Варна почина през уикенда в клиниката по токсикология на Военноморската болница във Варна, пише 24 часа.

“Пациентът бе приет в безсъзнание. Бил на казан за варене на ракия с приятели в близко на Варна село. Изпил около литър току-що сварена ракия. Наличието на голямо количество метилов алкохол в напитката се оказало фатално. Направихме всичко възможно, но, за съжаление, не успяхме да го спасим”, каза доц. д-р Петко Маринов от Военноморската болница.

Приятелите на И. П., които били с по десетина години по-млади и им се разминало само с тежък махмурлук и зверско главоболие, са в шок. Те неведнъж са пили с починалия.
“За първи път започнахме да пием от сутринта, и то без никакво мезе. Ракията се случи пивка и въобще не се усетихме, че прекаляваме. Вярно е, че И. П. обичаше да си попийва.

Дори да нямаше компания и мезе, се наливаше с какво ли не. Имаше семейни проблеми и ние му помагахме да ги преодолее. Не можем да повярваме, че се е натровил”, каза Петър Симов, приятел на починалия.

Източник: http://www.petel.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини