Парламентът прие поправките в Закона за животновъдството

Парламентът прие на първо четене Законопроект за изменение на Закона за животновъдството. 172 депутати подкрепиха промените, 15 се въздържаха.

Според промените от Закона за животновъдството отпада изискването за предоставяне на актуално удостоверение за вписване в търговския регистър при регистрация на развъдни ферми и стопанства и на заверено копие на удостоверение за актуална съдебна регистрация  при получаване на разрешение за извършване на развъдна дейност.

В Закона за подпомагане на земеделските производители се отменя предприсъединителния механизъм за предварително лицензиране на вноса на земеделски продукти.

В Закона за съхранение и търговия със зърно се намаляват изискуемите документи при лицензиране на публични складове на зърно и регистрация на търговци на зърно.

Намаляват се и сроковете за издаване на лицензии за публичен склад на зърно и за регистрация на зърнохранилище, като се конкретизират обстоятелствата, при които лицензията или удостоверението се изменят.

Отпада издаването на удостоверение за съответствие при вътрешнообщностни доставки на зърно и зърнени продукти.

В Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите срокът на валидност и наименованието на .ицензията за внос на коноп се синхронизира със съответния регламент на Европейския съюз.

В Закона за горите се облекчава процедурата по вписване на браншовите организации в регистъра на браншовите организации и на националните браншови организации в горския сектор, като вместо удостоверение за актуално състояние се изисква единен идентификационен код по БУЛСТАТ.

Изцяло се отменя Законът за свръхзапасите от земеделски и захарни продукти.

Вносител на законопроекта е Министерският съвет. Той беше обсъден вчера, а депутатите днес го приеха. Големи дебати в пленарна зала нямаше, като се изказаха предимно депутати от левицата, които подкрепиха.

Източник: dnes.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини