Приказен спортен празник си спретнаха децата от детските градини на Кърджали

Много усмивки и страхотни преживявания донесе днешният спортен празник, организиран по повод 21 октомври –Деня на Кърджали. Обединени от мотото на празника „С игри да станем по-добри”, в него се включиха над 100 деца от 11 детски градини на територията на града.
Централната алея на новия парк „Арпезос-Север” се превърна в тронна зала, където под зоркия поглед на царя и царицата /актьори от театър „Чар” Пловдив/, малчуганите показаха своята бързина, сръчност и смелост в организираните игри.
В ролята на водещ на състезанието бе царският паж, който преди началото покани зам.-кмета на община Кърджали Елисавета Кехайова да поздрави участниците в празника от царският трон.
„В тази приказна обстановка няма как да не се чувстващ като принцеса. Благодаря на всички, който направиха възможно децата да се чувстват така и да усетят истински празника, посветен на нашият град, да представят всички свои умения и таланти. Пожелавам ви хубави игри, приятни емоции и вярвам, че този ден ще остане за вас незабравим.”, каза г-жа Кехайова.
Състезанието продължи близо час, а всяка една игра бе придружена от напътствията на учителките и под бурните подкрепения на отборите от възгласите на децата „Давай, давай!”. Многобройните зрители също бурно аплодираха игрите. Всяка от тях бе предшествана от театрален скеч, а в програмата бяха включени и музикални изпълнения на възпитаниците на детските градини от Кърджали.
Спортни състезания под мотото „С игри да станем по-добри”, ще се проведат и по места в детските заведения на община Кърджали. Организаторите се надяват те да станат традиционни и да се провеждат всяка година по повод празника на града.
Днес за всички участници в игрите община Кърджали бе осигурила награди, защото нямаше еднолични победители. Победители бяха всички деца, участници от детските градини на Кърджали.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини