Спортни турнири за Деня на Кърджали – 21 октомври

Три спортни турнира ще се проведат в следващите дни в рамките на общинската програма, посветена на Деня на Кърджали 21 октомври.
На 18 октомври от 13,00 часа на стадион „Дружба” ще бъде открит футболният турнир за Купата на кмета. Участие в него ще вземат 12 отбора от Пловдив, Смолян, Кърджали и Хасково. Срещите ще се играят в три групи - подгрупа, деца и младша възраст. Във всяка една от групите сили на футболния терен ще мерят по четири отбора, съобщи временно изпълняващият длъжността председател на ФК „Арда” Рамадан Дурмуш.
На 19 октомври в 9,00 часа стартират и срещите от традиционния турнир по бадмингтон. Те ще се играят в Спортна зала „Апрезос 2”, а заявилите участие играчи са от клубове в Стара Загора, Пазарджик, Хасково, Пловдив, Гълъбово и др. „Очакваме над 100 души да се включат в турнира и се надяваме той да бъде интересен за кърджалийци”, заяви старши-треньорът Марин Ангелов.
И двата турнира по бадмингтон и футбол приключват на 20 октомври, когато ще се проведе и третата спортна проява, посветена на Деня на Кърджали.
Това е откритият турнир по канадска борба в памет на Недялка Камбурова. Тя бе дългогодишен председател на съюзната организация на слепите в Кърджали и загинала при нелеп инцидент при пресичане на кръстовище през март тази година.
Срещите от турнира по канадска борба започват от 11,00 часа на 20 октомври, а мястото е бензиностанцията на ОМV.
Председателят на спортно-туристическия клуб за хора с сензорни увреждания „Родопи”-Кърджали Емилия Стоянова съобщи, че участниците са около 50. Те са както представители на клубове, така и индивидуални състезатели със сензорни увреждания от Варна, Добрич, Плевен, Перник, София и Пловдив.
Турнирът ще се проведе в две категории - за мъже и за жени. При мъжете това са до 80 и над 80 кг. , а за жените до 65 и над 65 килограма.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини