Община Кърджали организира детски празник„Мечта за полет”

Кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис и екипът на ОДК канят всички деца от общината и техните родители на Детски празник „Мечта за полет” който ще се проведе на 19 октомври от 11 часа в парк „Простор”, до детската площадка и под Детската железница. 
Не случайно мотото на проявата е „Мечта за полет”, защото тогава официално ще бъде открит бойния самолет „МиГ” 21 - подарък на кмета на общината за всички деца, който бе осигурен още през лятото от градоначалника чрез Министерството на отбраната. 
Но какво е боен самолет без пилот? Е, и пилот ще има. Децата ще могат да чуят разказите му, да се снимат с него до и в кабинета на „желязната птица”. Това ще стане с помощта на децата от клуб „Фотография” към ОДК, които ще запечатат незабравимите мигове, после ще ги качат на страницата във Фейсбук, откъдето пък всяко дете, което желае, ще може да изтегли снимката си. 
Освен това и подчинявайки се на мотото на детския празник, малчуганите ще имат възможност да изпишат върху хелиеви балони своите мечти, които да полетят в небето на Кърджали. 
Какво е Детски празник, при това казващ се „Мечта за полет”, без приятелят на децата на Кърджали клоунът Роко-Коко? И той ще бъде там със своите причудици, а заедно с него програма ще изнесат участниците във всички представителни форми на ОДК.
А за всички участници в празника е осигурена безплатна разходка с детската железница.
Заповядайте на Детския празник „Мечта за полет” – 19 октомври, събота, 11 часа 

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини