МВР стартира кампания "Алкохолът е лош шофьор"

Националната стратегия за безопасност на движението изисква обединяване на усилията на всички партньори, заяви на церемонията по откриването на кампанията началникът на отдел "Пътна полиция" комисар Антон Антонов, съобщиха от МВР, предаде БГНЕС.

Комисарят съобщи, че от началото на годината алкохолът е бил причина за около 550 пътнотранспортни произшествия, при които 11 души за загинали. Благодарение на превантивните кампании броят им е по-малък в сравнение с миналата година, допълни Антонов.

По данни на "Пътна полиция" през тази година приблизително на 10 000 водачи са отнети свидетелствата за управление на МПС заради шофиране след употреба на алкохол. В рамките на кампанията "Алкохолът е лош шофьор" е предвидено провеждането на тестове и превантивни интерактивни игри със специални очила, които ще демонстрират на участниците, как изглежда шофирането през очите на употребил алкохол водач. Кампанията, в която Пътна полиция е партньор, ще се проведе в седем града в страната – София, Варна, Бургас, Пловдив, Русе, Шумен и Благоевград.

 
Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини