Извиненията на хронично НЕуспелите хора

Има хора, които са родени за лидери, други, които са перфектните изпълнители, без креативността на трети пък, фирмата не би била толкова успешна. Има служители, които обаче така и никога не стигат до някакъв успех в начинанията си. Те не само не са се добирали до по-отговорни позиции, но и част от тях са били брутално съкратени/уволнени от работното им място.

Част от тези служители решават кардинално да сменят попрището си, други минават през различни нови начинания, лутайки се, а трети се примиряват години наред да стоят на най-ниското стъпало във компанията и са благодарни, че изобщо ги държат на работа.

Голяма част от тези хора изпитват истинско отчаяние от това, че не са в състояние да се домогнат или да си заслужат добре платена и престижна работа. Те робуват на погрешни схващания, водени от своя негативизъм, страх и мързел.

Ако мечтаете за по-голям успех, щастие и награди в работата си, не ставайте жертва на тези 5 мита:

1. Вината за това, къде се намирам днес в кариерата си, не е в мен, а в обстоятелствата.

Не можете да си намерите работа или сте започнали свой собствен бизнес, който обаче не е пожънал успех? Не обвинявайте за всичко външния свят. Погледнете вътре в себе си и направете някои критични промени. Вярно е, че е криза, но точно в трудни икономически условия човек става по-силен, по-изобретателен и по-устойчив. Бъдете сигурни, че не само финансовата ситуация стои зад липсата ви на успех.

Не се дръжте като онеправдана жертва на събитията, а намерете начин да впрегнете силните си негативни емоции в нещо позитивно, което да ви задвижи напред. Всичко е енергия в този свят – вашите гняв, страх и безсилие отблъскват другите хора и прогонват потенциала ви за успех. Намерете начин да излезете от този омагьосан кръг на провал и отчаяние.

2. Вашият успех ще дойде, но когато най-малко го очаквате.

Успехът е пътуване, което изисква смелост, вяра и ангажимент, заедно с голяма доза енергия и посветено време. Ако си мислите, че ще получите всичко наготово с магическа пръчка или ако смятате, че след като ударите дъното, то ще ви изтласка нагоре, то сте в грешка.

3. Моята интровертност е причина за липсата ми на успех.

Много неуспешни служители обвиняват за положението си своята интровертност. Те смятат, че общителните хора имат повече шансове за развитие, а тази мисъл ги демотивира да поемат предизвикателства.

Дори да не сте силно комуникативен тип, пак трябва да положите усилия да защитите каузата си, да формулирате целите и желанията си, да предизвикате доверие у шефовете си, да спечелите тяхната лоялност и подкрепа. Няма да си намерите работа или да генерирате успехи, ако се криете зад компютъра си и не общувате с никого. Не позволявайте на тази своя интровертност да се превърне в непреодолима пречка към реализиране на мечтите ви!

4. Имам си достатъчно умения и таланти, но няма кой да ги оцени.

Много хора считат, че са страхотни в това, което правят и не се замислят, че живеем в условия на силна конкурентна среда и понякога талантът е недостатъчен. Светът е пълен с квалифицирани специалисти като вас, което не трябва да ви плаши. Ключът към по-големия успех е да знаете кои са уникалните ви умения, да натрупате полезен опит в областта, в която се развивате, да работите със страст и да не спирате да се усъвършенствате.

5. Имам сериозна нужда от пари и затова хората са длъжни да ме наемат на работа.

Никой няма да иска да се ангажира с вас, ако вие не излъчвате страстно желание за работа. Само така работодателят може да сметне, че наемането ви ще му донесе някакви позитиви. Не отивайте на интервю за работа само защото ви трябва заплата, която да покрие сметките ви. Да, печеленето на пари е жизненоважно за по-голямата част от хората, но парите не трябва да са единствената ви мотивация. Тогава ще ви липсват желание, ангажимент, вълнение и творчески капацитет, с които бихте могли да оставите своя отпечатък в компанията.

Източник: tialoto.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини