Георги Кючуков: Очаквайте по-млада и по-ентусиазирана структура на БСП

Въпросите зададе: Коста Иванов

 -          БСП в Кърджали е с нов лидер. Да очакваме ли промяна в политиката на партията?

-          БСП е партия с традиции и всяко промяна в политиката на партията ще бъде съгласувана с националното ръководство.Но на този етап е рано да говорим за кардинални промени. Но мога да още от сега да кажа, че каквото и да се случва, то ще бъде на цената на консенсуса и разговорите със всички партийни структури в областта.

-          Какво да очакваме в следващите месеци?

-          Една по-енергична, по-млада, по-ентусиазирана структура на БСП, която да е адекватна на желанията и на интересите на хората от нашата област.

-          Казвате „по-млада”, но прави впечатление, че младите хора в БСП не са толкова много.

-          Това е един от проблемите на БСП в нашата област , а и в национален план. Липсата на университетски център в нашия град кара младите хора да го напускат. За това работата сред хората на възраст 25 – 45 години ще бъде приоритет на нашата партия. Трябва да намерим начини да сме по-атрактивни за хората от тази възраст и в следващите дни ще имаме програма за работата с тях.Трябва да имаме в предвид, че младите хора са все по-апатични към политиката и начинът да се достигне до тях е една по-разчупена форма, която трябва да открием.

-          Лесно ли е да си областен лидер след Милко Багдасаров?

-          Никак няма да ми е лесно. Това е нещо, което винаги съм осъзнавал. Никога не съм криел, че Милко Багдасаров е моят еталон не като политик, а като общественик. Това е единственият директор на училище, когото аз познавам, който знае името на всяко едно дете от своето училище.Това говори много за Милко Багдасаров като личност, като човек, който аз много ценя.

-          Вече се шегуват, че БСП има председател в лицето на Георги Кючуков и лидер в лицето на Милко Багдасаров. Ще има ли два центъра на власт в Кърджали?

-          Мисля, че в БСП знаят, че Милко Багдасаров е до Георги Кючуков и Георги Кючуков е до Милко Багдасаров и те са редом до всички, които имат желанието да рлаботят в имото на доброто бъдеще на нашата партия.До всеки един.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини