„Двойно счетоводство” на ученици в кърджалийски училища,крият се отсъствия

Гроздан Колев

Деца масово бягат от занятия в кърджалийски училища, въпреки опитите на преподавателите да ги задържат в час. Учителите правят специални списъци на явилите се в час,които предават на ръководствата,а в дневниците отразявали фиктивно присъствие на учениците,за да не отпадат поради много отсъствия. В резултат на двойното пресмятане в час се явяват не повече от 5-6 деца,научи Кърджали бг вести.Целта на тези хватки е да се запази бройката на паралелките и школата да оцелеят.

  Става въпрос за училища,които през последните години трудно набавят ученици.Някои от тях са се ползвали с протекциите на старата власт.

   Една от основните причини за ниската дисциплина е,че повечето ученици са доведени след сериозни кандърми в училище. Преподаватели споделят,че действал принципа глава на учител за глава на ученик.Всеки преподавател е довеждал по едно дете,ако е искал да запази работата си.Ултиматумът бил даден лично от директорите.

   Шефът на Регионалният инспекторат по образование Гроздан Колев заяви за Кърджали бг вести, че при него не са постъпвали сигнали от учители, че са били принуждавани да набират ученици,ако искат да останат на работа.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини