Ученици от Езиковата яхнаха „Зелената вълна-21 век”

От 27 до 29 септември 2013г. Община Кърджали за трета поредна година бе домакин на Европейски екологичен фестивал „Зелена вълна-21 век”.

            Мисията на този единствен по рода си фестивал е да се покажат най-новите филмови и телевизионни продукции на екологична тема.

            Акцентът на тазгодишното издание беше широка информираност на населението и учащите се не само за екологичните проблеми , но и за поведение и действия в кризисни ситуации

            12  ученици от осми клас с р-л Йовка Тананова, преподавател по физика и астрономия в Гимназията, се включиха в мероприятия на фестивала.

             На 27.09. се проведе практическо обучение за реагиране и справяне в критични ситуации, природни бедствия и аварии. Екип на пожарна безопасност демонстрира пред учениците погасяване на пожар при горящ автомобил, придружен с пътен инцидент; откриване и извеждане на пострадали от земетресение. Оказване на Първа помощ при тези ситуации демонстрираха ученици от 11клас на ГПЧЕ „Христо Ботев”, членове на БМЧК(Български младежки червен кръст).

             На другия ден в Бизнесинкубатор - Кърджали, осмокласниците присъстваха   на обсъждането на резултатите от практическото занятие. Училището получи образователни    материали, които ще се използват при обучението си в клуб „Млад спасител”, създаден по проект УСПЕХ. 

 Учениците с голям интерес наблюдаваха действията за справяне в кризисните ситуации. Те получиха примери за правилни действия в извънредни случаи, които ще им бъдат от полза да защитят не само себе си, но и хората в беда.     

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини