10 г. затвор и 2000 удара с камшик за мъж, танцувал гол до кръста

Млад мъж беше осъден в Саудитска Арабия на 10 години затвор и 2000 удара с камшик, защото танцувал гол до кръста на публично място.

Присъди са постановени и срещу още трима мъже, които се присъединили към танца. Четиримата били обвинени, че са "танцували върху кола пред група  младежи и са публикували запис в социалните мрежи", като по този начин подтиквали към "разгул и погазване на обществените норми, нарушавайки обществения морал". Двама от обвиняемите са полицейски служители.

Публикуваният в социалните мрежи клип показва четиримата млади саудитци, които танцуват на покрива на автомобил. На танца им присъствали и други младежи в провинция Ал Касим, известна като една от най-консервативните в кралството. Само единият от танцуващите обаче бил гол до кръста. Неговата присъда е и най-тежка. Вторият осъден е получил 7 години затвор и 1200 удара с камшик, а други двама - по 3 години и 500 удара.

Саудитска Арабия е свръхконсервативно кралство, което прилага законодателство на базата на шериата. Налагат се множество ограничения върху обществените прояви, включително върху начините и местата за развлечение. През 2009 г. крал Абдула отмени наказанието от 60 удара с камшик, наложено на 22-годишната журналистка Розана ал Ями за участието й в подготовката на телевизионно предаване, в което се говорило открито за   секс.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Последни новини