Трагично представяне на Григор Димитров в Пекин

Първата българска ракета Григор Димитров отпадна още в първия кръг на силния турнир в Пекин, след като допусна тежка загуба от испанеца Роберто Баутиста-Агут с 4:6, 2:6, предаде БГНЕС. Батиста-Аугут влезе в турнира след като премина през квалификации.

Двубоят вървеше равностойно в първия сет, но след като 64-ият в света испанец проби Димитров, нищо не можеше да го спре. Пробивът дойде в третия сервис гейм на Григор в частта, при това след като българинът направи двойна грешка на решителната точка. 25-годишният Баутиста Агут затвори първия сет на собствен сервис, след което даде само два гейма на българския тенисист във втората част, за да стигне до крайния успех след малко повече от час игра. Загубата е втора за Григор от общо три мача срещу този съперник.

С отпадането си още в първия кръг на турнира Григор ще вземе 16 100 долара от наградния фонд, но нито една точка за класирането в световната ранглиста. През следващата седмица хасковлията ще участва на турнира от сериите Мастърс в Шанхай.

 
Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини