Опозицията внесе искане за оставката на Михаил Миков

ГЕРБ внесоха в деловодството на НС искане за оставка на парламентарния шеф Михаил Миков. Формалното искане на опозицията е за оставката на председателя на НС, но по принцип ГЕРБ искат оставката и на заместник-председателите.
Под искането са се подписали всички депутати от партията на Бойко Борисов.

Мотивите за искането са погазване на правилника на НС и провеждане на едно нелегитимно заседание, обясни Десислава Атанасова. Ние сме с усещането, че се върнахме преди 89-та година, когато наличието на Тодор Живков, Станко Тодоров и Милко Балев в залата бяха достатъчни, за да има заседание на НС, коментира депутатката.

Днес се проведе едно политическо отчетно събрание за работата на кабинета и вътре са само Местан и Станишев, коментира Атанасова.

Красимир Велчев пък направи аналогия с тоталитарната Конституция и нейния чл. 1, касаещ еднопартийното управление, като предложи сега да се запише, че у нас има двупартийно управление - „на една турска и една комунистическа партия".

Той бе категоричен, че ГЕРБ ще бъдат в зала, ако и депутатите на Атака са на местата си и предположи, че националистите са получили партийно нареждане да не участват в дебатите. Трябва да чуе мнението на Атака, настоя Красимир Велчев, макар в края на коментара си да определи Атака като „проруска партия".

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини