Татул и Перперикон ще бъдат представяни пред туристи чрез водни изображения

Перперикон, Татул и други туристически забележителности в Кърджалийска област ще бъдат представяни пред туристи чрез водни изображения. Това стана възможно след като областната администрация се сдоби с нова техника  по българо-гръцкия проект „Съвместна туристическа инициатива „JTI - TARGET" по оперативната програма за Европейско териториално сътрудничество „Гърция - България 2007-2013".  

Интерактивно устройство за презентиране -дисплеър бе демонстриран днес пред журналисти. Той възпроизвежда изображения наподобяващи холограм, работи с вода и електричество и създава илюзията за триизмерни образи.

Областната администрация в Кърджали е единствената администрация в страната, разполагаща с  подобен уред. Той работи с операционна система Андроид и ще бъде използван за рекламиране на региона по време на туристически изложения и форуми. Стойността му е близо 90 хиляди лева.

Водещ партньор по проекта „Съвместна туристическа инициатива „JTI - TARGET" е гръцкият Регион Източна Македония и Тракия, а от българска се осъществява в партньорство между областните администрации Кърджали, Смолян и Хасково.

Източник: дарик

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини