„Делянчовци” размазаха „Калинките”, утвърждават диктатурата на мутро-пролетариата

Делян Пеевски

„Делянчовци”размазаха „Калинките” само за три месеца. Политическата чистка върви по всички етажи и коридори на властта. Подхвана дори чистачките. На пук на твърденията на премиера Орешарски, че правителството е експертно партийните ортаци Станишев и Местан му налагат всеки ден нови политически обагрени назначения. Под предлог,че се чистят неудачни попадения на ГЕРБ,напред се пускат „Делянчовците”, а след тях и кримиконтингента от рода на Петното. Всичко е част от на ерата на мутро-пролетариата,която замени през деветдесетте години на миналия век диктатурата на номенклатурата.

Ерата на мутро-пролетарията не е секвала през последните две десетилетия. Даже придоби изчистен вид при Борисов, който „надува перки Ил -18” всеки път, когато излиза пред публика.Борисов се превърна от обикновена мутра в главен рекетьор на собствения си народ. И той логично го отнесе.

Поразиите обаче бяха непоправими. Създаде се практиката да се назначава всичко от шефа до чистачката, само ако демонстрира лоялност към Партията. Кадърните, за да растат на горе бяха подложени на политически натиск. Следващото стъпало в кариерата можеше да се изкачи само, ако си партийно обвързан. Създаде се партократична диктатура.

С идването си на власт на гребена на народното недоволство новите управляващи, заявиха че няма да търпят кадрите на предшествениците си. Читавото си отива с бързи темпове.”Петилетката- в съкратени срокове!”,гласеше девиз на Столетницата от времето на Тато. По стахановски хвърчат глави, независимо дали става дума за професионалисти или не.

Това изкара на улицата младите, които искат да правят кариера в България, а не в чужбина.Те ясно виждат, че политическите чистки заплашват националната ни сигурност. Страната се обезкървява.

В цялата тази постановка медиите имат важна роля. Че те обслужват външни интереси вече не е тайна за никого. Това, което все още българинът не е разбрал, че те са само слуги но не и четвърта власт. Затова от сутрин до вечер ни заливат с дезинформация. Младите обаче разбират едно, че когато политиците говорят за идеи става дума не за пари,а за много пари.

Може би и затова се крие истината за интересите в атомните централи, петролопровода, и други проекти , които са за милиарди долари.

В Кърджали чистката също помете мнозина. И понеже БСП не разполага с читави кадри сред младите, дава път на партньора ДПС. Именно от Движението са най-гласовити за чистенето на „Калинките”. Услужливо в медийното пространство се „уволняват” и „назначават” хора. Държавните структури на практика са парализирани. Всеки чака новия шеф и имитира работа. Показателна за това е ситуацията в МВР. Тук шефът го „уволняват” вече трети месец. Това само потвърждава тезата, че крайната цел на политическите метли в България и региона е ударът по националната сигурност. А той винаги е за сметка на обикновените граждани. Проблемът е че никой не си вади поуки. От ГЕРБ в Кърджали признаха, че върнат ли се на власт реваншизмът ще бъде безапелационен.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини