5 °C

„Делянчовци” размазаха „Калинките”, утвърждават диктатурата на мутро-пролетариата

Делян Пеевски

„Делянчовци”размазаха „Калинките” само за три месеца. Политическата чистка върви по всички етажи и коридори на властта. Подхвана дори чистачките. На пук на твърденията на премиера Орешарски, че правителството е експертно партийните ортаци Станишев и Местан му налагат всеки ден нови политически обагрени назначения. Под предлог,че се чистят неудачни попадения на ГЕРБ,напред се пускат „Делянчовците”, а след тях и кримиконтингента от рода на Петното. Всичко е част от на ерата на мутро-пролетариата,която замени през деветдесетте години на миналия век диктатурата на номенклатурата.

Ерата на мутро-пролетарията не е секвала през последните две десетилетия. Даже придоби изчистен вид при Борисов, който „надува перки Ил -18” всеки път, когато излиза пред публика.Борисов се превърна от обикновена мутра в главен рекетьор на собствения си народ. И той логично го отнесе.

Поразиите обаче бяха непоправими. Създаде се практиката да се назначава всичко от шефа до чистачката, само ако демонстрира лоялност към Партията. Кадърните, за да растат на горе бяха подложени на политически натиск. Следващото стъпало в кариерата можеше да се изкачи само, ако си партийно обвързан. Създаде се партократична диктатура.

С идването си на власт на гребена на народното недоволство новите управляващи, заявиха че няма да търпят кадрите на предшествениците си. Читавото си отива с бързи темпове.”Петилетката- в съкратени срокове!”,гласеше девиз на Столетницата от времето на Тато. По стахановски хвърчат глави, независимо дали става дума за професионалисти или не.

Това изкара на улицата младите, които искат да правят кариера в България, а не в чужбина.Те ясно виждат, че политическите чистки заплашват националната ни сигурност. Страната се обезкървява.

В цялата тази постановка медиите имат важна роля. Че те обслужват външни интереси вече не е тайна за никого. Това, което все още българинът не е разбрал, че те са само слуги но не и четвърта власт. Затова от сутрин до вечер ни заливат с дезинформация. Младите обаче разбират едно, че когато политиците говорят за идеи става дума не за пари,а за много пари.

Може би и затова се крие истината за интересите в атомните централи, петролопровода, и други проекти , които са за милиарди долари.

В Кърджали чистката също помете мнозина. И понеже БСП не разполага с читави кадри сред младите, дава път на партньора ДПС. Именно от Движението са най-гласовити за чистенето на „Калинките”. Услужливо в медийното пространство се „уволняват” и „назначават” хора. Държавните структури на практика са парализирани. Всеки чака новия шеф и имитира работа. Показателна за това е ситуацията в МВР. Тук шефът го „уволняват” вече трети месец. Това само потвърждава тезата, че крайната цел на политическите метли в България и региона е ударът по националната сигурност. А той винаги е за сметка на обикновените граждани. Проблемът е че никой не си вади поуки. От ГЕРБ в Кърджали признаха, че върнат ли се на власт реваншизмът ще бъде безапелационен.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 01.12.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Днес сте доста заети, но вършите всичко по отличен начин. Намирате време дори за незначителни неща, а това се дължи на безупречната ви организираност. Не допускайте на нищо да нарушава графика ви, тъй като това няма да се отрази добре на очакванията ви.
01 дек 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не се отказвайте от целите си, перспективите са обещаващи. С повече активност и добра организация ще се адаптирате към промените, колкото и да не ги отчитате като факт. Вътрешни противоречия ще ви изправят пред необходимостта да вземете бързи решения, отнасящи се до вас самите.
01 дек 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
За себе си изяснете какво точно искате и го направете.Успеете ли, ще се почувствате по-добре и ще добиете желание за нови развития. Започнати проекти могат да бъдат прекъснати, вина, за което носите и вие. Работейки върху себе си, ще постигнете вътрешна хармония и с повече доверие ще градите плановете си.
01 дек 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Акумулираната от вас енергия ще се прояви по подходящ начин и скоро ще може да се поздравите с практични реализации. Новости и от личен характер ще зарадват някои от вас, особено самотните Раци. Започната връзка ще продължи дълго. Вниманието и нежността, на които се радвате ви правят по-добри.
01 дек 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работете сериозно днес, тъй като развитието на делата ви в близко бъдеще зависи до голяма степен от днешния ден. Подходете с търпение към бюрократичните неуредици и не хабете нервите си за дреболии. Замислете се за сериозни инвестиции.
01 дек 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Нищо не е невъзможно за вас, щом веднъж сте решили да действате. Само внимавайте, да не предизвикате съдбата с агресивната си намеса в отношения и събития, в които е по-добре да стоите настрана. Ако целите ви са свързани с бизнеса или професионалната кариера ви очаква натоварена програма.
01 дек 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ако не изненадвате с нищо партньорите си днес и действате така, както те очакват, ще имате хубав ден. Овладейте емоциите си и проявете повече търпение в отношенията си с близките. Служебни пътувания ще ви ангажират допълнително, но не съжалявайте. Има какво да покажете и на какво да се научите.
01 дек 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не се преуморявайте, ангажиментите ви са достатъчни за повече от едни човек, за да поемате нови. Потърсете свой начин да си починете, като се освободите от натоварващи мисли и обновите силите си. Така ще се подготвите и по-добре за предстоящите си изяви, за които сте нетърпеливи.
01 дек 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Всичко може да почака, щом така преценявате, че е най-добре за вас. Запазете доброто си настроение и не пропилявайте времето си в усилия да убеждавате някого в правотата на мислите си. Оставете другите сами да решават бъдещето си, вие се погрижете за своето. Но и не оставяйте в близките си впечатления за отчуждение.
01 дек 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
01 дек 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Съсредоточете енергията си в творчески проекти и ще постигнете забележителни резултати. Внимавайте да не се разминете с една изгодна сделка. Очертава се служебно пътуване, което ще отвори шанс за служебен просперитет.
01 дек 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Повече се вслушвайте в мнението на специалистите и не пристъпвайте съветите им. Във ваш интерес е да се поддържате в добра форма и да не прекалявате с нищо. Начинанията, с които се захващате могат да бъдат успешни, ако смекчите тона си в отношенията с колегите и приведете в ред личните си дела. Не се разпилявайте.
01 дек 2020
Последни новини