РЗИ домакин на партньори по Програмата за европейско териториално сътрудничество

В конферентната зала на Дома на здравето в РЗИ се проведе семинар на партньорите по Програмата за европейско териториално сътрудничество Гърция - България 2007-2013.

Участие взеха над 100 представители на партньори по проекти, финансирани по линия на тази програмата. Те имаха възможност да се запознаят с изискванията на Съвместния технически секретариат в Солун за изпълнение и финализиране на проектите и на органите, отговарящи за верифициране на разходите от гръцка и българска страна.Участниците бяха приветствани от доц. д-р Жени Стайкова, директор на РЗИ и от областния управител на област Кърджали Бисер Николов, като им пожелаха ползотворна работа. В приветственото си слово доц.Стайкова подчерта, че РЗИ - Кърджали усвоява успешно европейски средства по тази програма.

През2013 г. приключи реализацията на Проект Трансграничен изследователски център „Околна среда и здраве” (RCEH) - високо оценен като най-добра европейска практика.

РЗИ работи и  по още два проекта, финансирани по Оперативна програма „Териториално сътрудничество Р. Гърция – Р. България 2007-2013 г.” От 2012 г. започна реализацията на проект „Трансгранична епидемиология на полово предаваните вирусни инфекции сред жените: молекулярно диагностични подходи" (МEVIR), дейностите по който приключват в края на февруари 2014 г. От м. май екипът на доц.Стайкова работи и по проект „Интегрирано териториално сътрудничество за детско здравеопазване и защита” (INTERSYC) с продължителност 24 месеца.С реализацията на тези проекти, финансирани по Оперативна програма „Териториално сътрудничество Гърция - България 2007-2013 г.”,  до м.май 2015 г. РЗИ ще усвои средства в размер на 2 121 068 евро.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини