Ресми Мурад откри новата учебна година в СОУ „В.Левски”

Кметът на община Ардино Ресми Мурад откри новата учебна година в СОУ „В.Левски”. Празникът в най-голямото ардинско училище започна с издигането на националния флаг.

В своето обръщение Ресми Мурад подчерта, че тази година е специална за училището, тъй като след повече от 20 години тук отново ще се обучават ученици от 1-ви до 12-ти клас, вследствие на преобразуването на Начално училище „Хр.Ботев” в Ардино.  „Радвам се, че тук виждам почти целия педагогически персонал на Началното училище. Ние, общинското ръководство използваме тази възможност да инвестираме в СОУ „В.Левски”, за да създадем по-добри условия за обучение и възпитание на нашите деца”, заяви Ресми Мурад. Той уточни, че средствата от преобразуването се инвестират в столовата база на СОУ „В.Левски”. Ресми Мурад пожела на всички присъстващи – ученици, учители и родители много здраве, да изпитват удовлетворение от съвместното съжителство.

„Скъпи ученици, с помощта на вашите учители и родители Вие имате реалната възможност да избирате, да изучавате, да усвоявате, да знаете и да можете всяко едно нещо, което ви интересува”, каза в приветствието си директорът на учебното заведение Аника Петрова, след което по стар български обичай, лисна менче със здравец, за да върви по вода на учениците новата учебна година. Тази година звънецът удари за 386. Първокласниците са 47 в две паралелки. По традиция най-малките прекрачиха училищния праг през шестица, оформена от цветя.

Диляна Трайкова от Ардино, майка на малката Ивайла днес е развълнувана. „С голямо желание дъщеря ми ще прекрачи първите стъпки по пътя на знанието. СОУ „В.Левски” е с традиции и се надявам да даде добро образование на нашите деца”, каза Трайкова.
Във всички училища в общината бяха прочетени поздравителни адреси от името на кмета Ресми Мурад и председателят на местния парламент Сезгин Байрям.
ХЕК „Горна Арда” зарадва всички първокласници в общината с учебни пособия.

Гюнер ШЮКРИ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини