Работници от Карлово блокират републиканската ЖП линия

Заради неизплатени заплати работниците от Вагоно-ремонтния завод (ВРЗ) в Карлово ще блокират за два часа днес по обед републиканската железопътна линия, която е до предприятието.

От 12 до 14 часа те възнамеряват с жива верига да спрат влаковете, които се движат по подбалканската линия от София за Варна и Бургас, както и да спрат композициите за Пловдив, съобщава Нова телевизия.

Служителите на завода не са получавали заплати от три месеца. Те се оплакаха, че от три години частното предприятие им изплаща само по 60% от възнагражденията.

По-рано стана ясно, че Инспекцията по труда е влязла на проверка във вагоно-ремонтия завод в Карлово, съобщи в началото на месеца областният директор на Инспекцията Атанас Чернаев.

Трудовата инспекция се е самосезирала след репортаж, в който служителите на завода се оплакват, че стоят трети месеца без пари. Те не са получили възнагражденията си за месеците май, юни и юли.

Работниците заявиха, че от три години частното предприятие им изплаща само по 60% от заплатите. Срещу завода в съда има заведени стотици искове и въпреки спечелените дела служителите не могат да си получат парите.

Източник: inews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини